loading...
VITAMIN C
mohammad hossein بازدید : 13 شنبه 18 خرداد 1392 نظرات (0)

ماهی بخورید دو سال بیشتر عمر کنید


مصرف ماهی خطر مرگ و میر افراد 65 سال و بیشتر را کاهش می‌دهد.

ماهی

بر اساس نتایج پژوهشی که محققان مدرسه‌ی سلامت عمومی هاروارد و دانشگاه واشنگتن انجام داده‌اند، افراد مسن 65 سال و بالاتری که میزان امگا 3 خونشان بیشتر است به طور متوسط حدود دو سال بیشتر از افرادی که میزان این ماده در خونشان کمتر است عمر می‌کنند.

 

این اسیدهای چرب اشباع نشده ی پُلی در ماهی‌های چرب به میزان بیشتری وجود دارد. علاوه بر این‌ها گردو، روغن کلزا و دانه‌های کتان نیز حاوی این اسیدهای چرب می‌باشند.

 

نتایج این پژوهش که در  Annals of Internal Medicine به چاپ رسیده نشان می‌دهد مصرف ماهی خطر مرگ و میر به دلیل بیماری‌های مختلف در افراد مسن را به میزان 27 درصد و خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را به میزان 35 درصد کاهش می‌دهد.

 

این نخستین بار است که محققان ارتباطی بین مصرف ماهی و میزان مرگ و میر افراد به اثبات رسیده است. پیش از این نتایج پژوهش‌ها نشان داده بودند که مصرف ماهی خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد اما تأثیر مصرف ماهی در کاهش مرگ و میر ناشی از دلایل دیگر روشن نشده بود.

 

محققان به مدت 16 سال اطلاعات به دست آمده از 2700 آمریکایی 65 سال و بالاتر را مورد بررسی قرار دادند. در واقع این محققان میزان امگا 3 های کل موجود در خون این افراد را اندازه گرفتند.

افراد مسن 65 سال و بالاتری که میزان امگا 3 خونشان بیشتر است به طور متوسط حدود دو سال بیشتر از افرادی که میزان این ماده در خونشان کمتر است عمر می‌کنند

محققان به این نتیجه رسیدند که هر چه میزان اسیدهای چرب خون این افراد بیشتر بوده است خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین سکته‌ی مغزی کمتر بوده است.

 

باید بدانید که امگا 3 ها به تثبیت عملکرد سلول‌های قلبی کمک می‌کنند و همچنین در برقراری ارتباطات بین سلولی نقش دارند. به همین دلیل محققان توصیه می‌کنند که افراد مسن هر هفته دو مرتبه ماهی بخورند.

 

در بین ماهی‌های سرشار از امگا 3 ها می‌توان به ماهی ماکرو، ساردین، ماهی آزاد، ماهی تن، ماهی قزل آلا و غیره اشاره کرد.

ترجمه: فاطمه مهدی پور

mohammad hossein بازدید : 14 شنبه 18 خرداد 1392 نظرات (0)

تا بحال گوشت بلدرچین خورده اید؟


 پروتئین  یک ماده مهم است که باید در غذای روزانه ما وجود داشته باشد. این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری است. پروتئین، هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی وجود دارد؛

امّا دانشمندان علم تغذیه عقیده دارند که پروتئین حیوانی بهتر از پروتئین گیاهی است.

گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است.

 میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده (بلدرچین) از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی 10- 5 درصد بیش تر است.

گوشت و تخم بلدرچین به لحاظ ارزش غذایی و درمانی، بسیار مورد توجه است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده (بلدرچین) از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی 10- 5 درصد بیش تر است. وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین های مختلف در گوشت این پرنده، باعث شده است که گوشت آن برای درمان بعضی از بیماری ها، مانند آسم، تشنج، فشارخون،  ضعف اعصاب و ناراحتی های روانی و بی خوابی مفید باشد.

گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین ،  فسفر،  مس، تیامین ، ریبوفلاوین ، ویتامین B6  ، روی  ، آهن و سلنیوم است.

تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ،  به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد.

یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، ولی نسبت به آن دارای 5 برابر فسفر، 5/7 برابر آهن، 6 برابر ویتامین B1(تیامین) و 15 برابر ویتامین B2 (ریبوفلاوین) می باشد.

نکاتی در مورد خرید بلدرچین و نحوه نگهداری آن

 گوشت خام بلدرچین در یخچال به مدت 2 روز، و گوشت پخت? آن حداکثر 3 روز قابل نگهداری است.

برای خرید گوشت بلدرچین اول از تاریخ انقضای آن اطمینان حاصل کنید. گوشت تاز? بلدرچین باید بدون بو، کاملاً تمیز و عاری از هر گونه بقایای پر باشد. و بهتر است دراولین فرصت ممکن پس از خرید، آماد? مصرف شود. گوشت خام بلدرچین در یخچال به مدت 2 روز، و گوشت پخت? آن حداکثر 3 روز قابل نگهداری است. بدین منظور آن را در بسته ای پلاستیکی یا فویل پیچیده و در سردترین قسمت یخچال نگه داری کنید.

اگر قصد پختن بلدرچین را تا 2 روز پس از خرید ندارید، آن را منجمد کنید. به این منظور بهتر است آن را با همان بسته بندی هنگام خرید در فویل پیچیده و یا این که در کیسه فریزر گذاشته و هوای داخل آن را کاملاً خارج کنید. گوشت منجمد بلدرچین، در فریزر به مدت 3 ماه قابل نگه داری است.

روش رفع انجماد گوشت منجمد بلدرچین

هیچگاه بلدرچین منجمد را در درجه حرارت اتاق جهت رفع انجماد نگذارید. بهتر است آن را در یخچال گذاشته تا در طول شب رفع انجماد شود؛ هم چنین می توانید با غوطه ور کردن آن در آب سرد، رفع انجماد کنید. بدین منظور پرنده را با همان بسته بندی منجمد شده و یا با قرار دادن در بسته ای مقاوم نسبت به آب، داخل آب سرد قرار دهید و هر 30 دقیقه یکبارآب را عوض کنید. بلدرچین ظرف مدت یک ساعت یا کمتر رفع انجماد می شود.

منبع : ماهنامه دنیای تغذیه شماره 28


mohammad hossein بازدید : 16 شنبه 18 خرداد 1392 نظرات (0)

گیلاس و خواص آن

گیلاس

نام علمی گیلاس (Prunus avium) و از خانواده ی (Rosaceae) می باشد. درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت‌ دار و محتوی یک هسته است.

گیلاس میوه ی کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‏ باشد و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏ های قرمز، سیاه  و زرد یافت می ‏شود.

گیلاس ‏ها را همیشه رسیده می ‏چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی ‏کنند و شما می ‏توانید آن را تنها 1 تا 3 روز به خوبی نگهداری نمایید.

استفاده از گیلاس:

گیلاس‏ ها را بهتر ا‏ست تازه‏ تازه پس از چیدن از درخت تناول کرد.

اغلب از گیلاس، مربا و یا ژله درست می‏ کنند زیرا نمی ‏توان آن را به صورت تازه ذخیره و نگه ‏داری کرد، ولی می ‏توان آن ها را فریز کرد؛ البته بهتر است که اول هسته ‏های آن در آورده شود.

فواید گیلاس:

بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده که گیلاس‏ ها منبع غنی آنتی ‏اکسیدان‏ ها هستند.

گیلاس ‏ها غذای متداولی در عصر حجر بوده‏ اند و باستان‏ شناسان بقایای هسته‏ های گیلاس را در بسیاری از غارها و صخره‏ های مسکونی ما قبل تاریخ یافته ‏‏اند.

انواع گیلاس

گیلاس شیرین (Prunus avium) یک میوه فصلی است  که امروزه به غیر از مصرف تازه ی آن، می ‏توان به خوبی از میوه ی خشک آن و یا به صورت آب میوه استفاده کرد.

گروه‏ های گیاه شناختی زیر مجموعه درخت ‏های گیلاس شامل: درختان آلو،هلو، بادام و زرد‏آلو است و نه تنها از میوه درخت گیلاس، بلکه از شکوفه‏ ها و چوب آن نیز استفاده می‏ گردد.

برای این که ارزش این گیاه را بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت ‏های این میوه یعنی: گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه ی آن در طب و صنعت استعمال دارد.

گیلاس قرمز

همه ی ما از مصرف گیلاس تازه در یک روز گرم تابستانی لذت می‏ بریم؛ اینمیوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است و اگر شما درمان های گیاهی را قبول داشته باشید، بدانید که گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می‏ شود و همچنین مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله‏ های هاضمه کار می‏ کند و سنگ‏ ها را از بین می‏ برد و مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه می ‏شود زیرا میوه‏ ای است که نشاسته ی کمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیان بار نیست(البته باز هم تاکید می شود که اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).

گیلاس همچنین مسکن اعصاب بوده، ملین است، خون را پاک و معده را نیز تمیز می ‏کند و جوشانده ی دم گیلاس برای دفع سنگ‏ های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار در طب تجربی مصرف دائم دارد.

گیلاس زرد

ارزش تغذیه‏ ای گیلاس:

هر 100 گرم گیلاس (حدود 14عدد گیلاس متوسط) دارای این ترکیبات است:

انرژی                                     72/06کیلو کالری

رطوبت                                    80/74گرم

کربوهیدرات                           16/60گرم

پروتئین                                  1/21گرم

چربی                                    0/69 گرم

فیبر                                      1/87 گرم

کلسیم                                 14/71 میلی ‏گرم

فسفر                                  19/12میلی ‏گرم

آهن                                     0/38 میلی ‏گرم

پتاسیم                                223/5 میلی ‏گرم

فلوئور                                   25میلروگرم

منیزیوم                                11/76میلی ‏گرم

 ویتامین آ                             21/47 RE

ویتامین ث                           7/06میلی ‏گرم

اسید فولیک                          4/12 میلروگرم

و دیگر مواد معدنی ...

راهنمایی ‏های تغذیه ‏ای:

چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است. کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد، از ویتامین C بالایی برخوردار است.

ندا پیله ‏ور- ماهنامه دنیای تغذیه

 

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 13
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 17
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 8
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 9
  • بازدید سال : 41
  • بازدید کلی : 583